Željko Lacković, čelni čovjek nezavisne politike u Podravini i Prigorju obratio se priopćenjem ispred Kluba nezavisnih vijećnika Koprivničko-križevačke županije na imenovanje Martine Dalić šeficom Podravke.

Prenosimo ga u cijelosti:

Zaista je nevjerojatna lakoća kojom su naši izabrani političari izdali podravske interese.

Gdje su nestali Koren, Sobota i Ljubić perjanice HDZ-a u Koprivnici i u županiji kada se trebalo suprotstaviti naprasnom imenovanju Martine Dalić za predsjednicu Uprave Podravke.

Nismo čuli niti jednu jedinu reakciju kojom bi se spriječilo rastakanje zadnjeg srebra koje je ostalo u Podravini i koje treba biti temelj za razvoj ovoga kraja. Zapošljavanje poljoprivrednika i radnika našeg kraja. Jedina kompanija koja ima potencijal stvoriti radna mjesta i zadržati naše mlade ljude odlazi u ruke koje na niti jedan način nisu doprinijele stvaranju najveće prehrambene tvrtke u zemlji i to uz glavno obrazloženje prethodnog  vođenja Agrokora.

Nismo čuli naše političke lidere da su barem tražili sastanak u Zagrebu da zadrže ključni gospodarski subjekt u rukama koje razumiju podravski kraj, težnje razvoja na korist našega kraja, Podravine i Prigorja. Sluganski i podanički stav naših izabranih političara govori o njihovoj vjerodostojnosti i ugledu kojega imaju u državnim krugovima moći, ali to nas više niti ne iznenađuje.

Biti izabran u Podravini i Prigorju znači dobiti dužnost i obvezu boriti se za interese ljudi ovoga kraja, a ne čuditi se poput kumice s placa na ovakve dalekosežne štetne odluke. Ne vjerujem da postoji osoba koja može zamisliti pozitivan scenarij za budućnost Podravke i gospodarski prosperitet Podravine i Prigorja.

Pitanje je vremena kada će od ključnog razvojnog potencijala ostati samo brandovi Vegete i Lina koji će se proizvoditi negdje gdje će plaća radnika biti niža od mizernih 4.000,00 kuna koliko se danas plaćaju radnici.

Gdje nestaju i u šta se ulažu milijuni kuna stvorene dobiti u Podravci i koga se to boje naši politički prvaci u Zagrebu. Možda strah od gubitka poklonjenih i omogućenih pozicija na kojima bez ikakve političke težine i odgovornosti prema svom kraju uživaju ili se ne žele zamjeriti jer ih tek očekuju. Sramite se izabrani prvaci HDZ-a Koren, Sobota, Ljubić.

Sada je zadatak jasan, vratiti srce Podravini i Prigorju!