Bliže se lokalni izbori. U strankama traju stranački i međustranački pregovori o mogućim kandidatima za župana, gradonačelnike, načelnike i kandidacijske liste za gradske vijećnike i županijsku skupštinu. SDP Bjelovarsko-bilogorske županije kako nam je rekao predsjednik Damir Đuran uskoro će predstaviti svoje kandidate za čelna mjesta:

– Većina naših Organizacija je odlučila kako ide na predstojeće lokalne izbore. Gradovi Čazma, Garešnica, Grubišno Polje imat će svoje kandidate dok još traju pregovori za liste. Za kandidate za gradonačelnika Grada Bjelovara i župana Bjelovarsko-bilogorske županije još se uvijek pregovara kako će se izaći na izbore. Postoji opcija da podržimo nekog kandidata ali i da idemo sa svojim kandidatom – kazao nam je Đuran.

SDP trenutno u Županijskoj skupštini podržava aktualnog župana Damir Bajsa ali kako je izgledno između ove dvije opcije na predstojećim lokalnim izborima neće doći do suradnje.

Kao koalicijske partnere u SDP-u vide Hrvatsku stranku umirovljenika i sve one koji su programski sličnI SDP-u. Iako nam Đuran nije htio otkriti imena kandidata neslužbeno smo saznali tko bi trebao u kampanju za čelna mjesta u gradovima.

Tako bi SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Čazme trebala biti Ivana Sabljak Murlin, u Grubišnom Polju kandidat za gradonačelnika je Sebastijan Svat, a u Garešnici Slaven Đurđević dok se u Daruvaru zbog promjene vodstva organizacije čeka potvrda kandidata.