foto/Lorenzo Kocijan

Početkom listopada prošle godine počeli su radovi na obnovi središnjeg parka na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru. Iako je prvotno planirano da radovi završe do kraja prošle godine oni su se odužili. Uzrok pomaknutim rokovima je zato što je dio djelatnika koji rade na obnovi bio zaražen koronavirusom, zatim su uslijedili blagdani koji su isto oduzeli nekoliko radnih dana, a kao i na svakom gradilištu tako je i na ovom došlo do neplaniranih radova. Radovi su prije nekoliko dana ponovno krenuli ali sada su opet malo zastali zbog utjecaja vremenskih prilika i neprilika.

– Ovisimo od vremenske prognoze, koronavirusa i svih drugih nedaća ali u svakom slučaju dobro je da smo sada krenuli sa svim tim jer najgore je kada radite i kada vegetacija počne oživljavati. U veljači ili ožujku imat ćemo obnovljen park i onda će vegetacija koja će tada krenuti sve to još dodatno uljepšati – kazao nam je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

I sam gradonačelnik kaže da zna da su građani frustrirani zato što radovi nisu izvršeni u roku, ali projekt obnove koji se radi nakon trideset godina se mora napraviti.

– Nakon trideset godina dosta je bilo popikavanja po starom asfaltu. Odlučili smo renovirati sve staze i obnoviti ih i red je da se to sada napravi. Ja znam da nitko ne voli kada bageri u centru grada kopaju i ruju, pogotovo kada je snijeg, kiša i blato. Međutim mi to moramo napraviti. Mjesec dana ćemo još izdržati dok se sve to ne posloži, naravno ako će nam vremenski uvjeti sve to dopustiti, a onda ćemo imati prelijepo proljeće u bjelovarskom parku – dodao je Hrebak.

U parku, koji je jedna od prepoznatljivosti grada, popločit će se sve staze, čija ukupna duljina iznosi 1600 metara. Grad će to stajati oko 2,5 milijuna kuna.

Kako trenutno park izgleda možete vidjeti u fotogaleriji koju je snimio Lorenzo Kocijan.