Bjelovarski odjeci kazališta, poznatiji kao BOK fest, kazališni je festival, koji je poznat u cijeloj Hrvatskoj i jedan je od glavnih prepoznatljivosti Bjelovara.

Festival je počeo 2003. godine i ubrzo osvojio srca građana te se našao na karti gradskih manifestacija. Na žalost njegove vjerne publike, prošle godine ovaj festival nije održan.

Naime, zbog mjera opreza od širenja koronavirusa, prošle godine u Gradu Bjelovaru otkazane su brojne manifestacije. Jedna od otkazanih manifestacija bio je i BOK fest. Ove godine prema najavama gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka BOK fest će biti održan i to u svibnju.

– Ja sam siguran da se ove godine od BOK festa neće odustati. Mi ćemo ga pomaknuti za mjesec dana i biti će održan u svibnju. Po svim najavama Hrvatska bi se trebala otvoriti puno prije svibnja i ja vjerujem da ćemo BOK fest održati. U sklopu BOK festa otvorit ćemo i preuređeni Dom kulture koji planiramo pretvoriti u kazalište. Idealno je da BOK fest počne s otvaranjem Doma kulture -kazao je Hrebak i dodao kako bi radovi na Domu kulture trebali biti gotovi 1. travnja.

Obnova Doma kulture, energetska, ali i obnova unutrašnjosti, jedan je od najvažnijih projekata Grada Bjelovara u prošloj godini, vrijedan oko 15 milijuna kuna. Europski fond za regionalni razvoj za tu je namjenu odobrio nešto više od 2 milijuna i 150 tisuća kuna, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo bespovratnih 2.773.280,22 kn. Ministarstvo kulture pak, za unutarnje je uređenje, putem natječaja, dodijelilo milijun kuna.