Razorni potres je trenutak u kojem cijela Hrvatska otvara srce i solidarizira se s područjem koje je pretrpjelo velike ljudske gubitke i materijalne štete. Stradala su djeca, ljudi i obitelji, izgubljena je imovina, stalo je gospodarstvo.

Ovu tragediju zasigurno najteže su podnijela djeca i važno im je pružiti podršku i utjehu u ovim novim životnim okolnostima u kojima su se našla. Potaknuti tom mišlju i Društvo „Naša djeca“ Čazma uključilo se u inicijativu DND-a «Vladimir Nazor» iz Križa u prikupljanje pomoći pod nazivom «Djeca Moslavine za djecu Banovine» koja se provodi u suradnji i s LAG-om Moslavina i sa Savezom DND Hrvatska.

Iz DND-a Čazma pozivaju roditelje da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu i sudjeluju u inicijativi pod motom «Kutijice prijateljstva za djecu stradalu u potresu». Neka to bude znak solidarnosti i zajedništva među djecom.

– U kutijicu prijateljstva prije svega upakirajte ljubav i pažnju, a onda ono što možete i mislite da bi razveselilo djecu koja će to dobiti, samo vodite računa da ne šaljete kvarljivu robu! Nikako ne stavljajte novac – kazala je Ivana Popilovski u ime organizatora.

Upute kako pripremiti kutijice prijateljstva, mogu se pronaći na Facebook stranici DND-a Čazma i Grada Čazme.
Svaka kutijica prijateljstva će se evidentirati, dobiti broj i na nju zalijepiti logo ove aktivnosti – „Djeca Moslavine za djecu Banovine“. Kutijice će biti distribuirane direktno do djece.

Svoju kutijicu prijateljstva svi koji se žele uključiti u akciju mogu donijeti već sutra u subotu 23. siječnja, od 12 do 15 sati, u prostorije Društva „Naša djeca“ Čazma. Prostorije se nalaze u zgradi bivšeg „Žita“.