foto / Lorenzo Kocijan

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u radnom posjetu je u općini Kapela i tom prilikom obišao je stambeni objekt Dragutina Bosaka koji je oštećen u potresu i nije više za stanovanje.

Kuća u kojoj je gospodin Bosak živio izgrađena je 1923. godine, u trenutku potresa nalazio se u kući u kojoj su popucali zidovi i više nije u njoj sigurno stanovati, a trenutno živi kod sestre. Kako je sam reko ne zna što da očekuje, a želja mu je samo da ima krov nad glavom.

Župan Bajs je rekao kako će slučaj gospodina Bosak biti što prije riješen, te da će biti stambeno zbrinut ne u postojećoj kući već da će dobiti zamjenski objekt za stanovanje. Ujedno je župan Bajs danas u Kapeli proglasio i prirodnu nepogodu zbog potresa za 11 jedinica lokalne samouprave.

Prirodna nepogoda proglašena je za gradove Čazmu, Garešnicu i Grubišno Polje te za općine Đulovac, Hercegovac, Ivanska, Kapela, Nova Rača, Velika Trnovitica, Berek i Veliki Grđevac.

Proglašenjem nepogode osim pomoći Bjelovarsko bilogorske županije, stanovnici općina i gradova za koje je proglašena prirodna nepogoda, moći će očekivati i pomoć države. Prema sadašnjim podacima u potresima koji su  se dogodili 29. prosinca i 6. siječnja na području Bjelovarsko-bilogorske županije oštećeno je preko 200 objekata. Od tog broja 6 objekata s područja Garešnice, Đulovca, Kapele i Nove Rače više nisu sigurni za stanovanje. Župan Bajs je najavio i kako će županija svim osobama koje su morale napustiti svoje domove financijski pomoći uplatom sredstava iz tekuće pričuve.