Jučer su policijski službenici PU bjelovarsko bilogorske u kontroli zatekli igrače jednog nogometnog kluba iz okolice Bjelovara kako održavaju kondicijski trening.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o igračima NK Ždralovi, koji su na pomoćnom igralištu održavali trening. Na terenu je bilo 16 igrača, trener te član uprave kluba.

Utvrđeno je kako treningom krše odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Ovo nije bio jedini jučerašnji slučaj u kojem su kršene epidemiološke mjere. Kršenje mjera je zabilježeno i u jednom bjelovarskom fitness centru. Policija je obavila nadzor i u prostoru fitness centra zatekla 36-godišnjeg vlasnika i 10 osoba koje su koristile usluge centra.

Zbog nepoštivanja odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 i protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog.

Podsjetimo se kako su kazne za pravne osobe od 10 – 40 tisuća kuna ako ne poštuju zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i okupljanja, a za ovaj prekršaj kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom od 5 – 10 tisuća kuna.