foto / Lorenzo Kocijan

U sklopu svog posjeta Općini Kapela bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je i radove europskom projektu energetske obnove OŠ „Mirka Pereša“.

Jedan je to od 42 školska objekta za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu. Radovi na energetskoj obnovi OŠ „Mirka Pereša“  koji obuhvaćaju postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova, izolaciju podova, zamjenu vanjske stolarije, postavljanje nove LED rasvjete, poboljšanje postojećeg sustava grijanja i druge potrebne radove, u završnoj su fazi, a već se osjeti ušteda na energentima rekla je ravnateljica škole Anamarija Tuškan:

 – Mi već sad vidimo rezultate uštede. U školi je osjetno toplije od kada je stavljena fasada i promijenjena stolarija i vidi se već na računima za prosinac velika ušteda u odnosu na protekle godine – rekla je ravnateljica Tuškan.

U OŠ “Mirka Pereša” osim učenika s područja Općine Kapela ide i dio  učenika s područja Rovišća i Zrinskog Topolovca, a zadovoljstvo ovim projektom izrazio je načelnik Danijel Kovačec:

– Svima se ovom obnovom diže standard, od učenika do učitelja, i svaki projekt koji dođe u našu općinu mi prihvaćamo, a osobito je ovakav projekt hvale vrijedan – kaže načelnik Kovačec.

Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije, a ukupno u tom segmentu Bjelovarsko-bilogorska županija ima investicije veće od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva rekao je župan Bajs i dodao

– To je projekt vrijedan 2,4 milijuna kuna ali će Županija kada to bude gotovo osigurati dopunska sredstva za sve ono što ne ulazi u energetsku obnovu zbog toga što ne pridonosi uštedi energije. To znači, riješit ćemo pitanje ulaza, ličenje unutrašnjih dijelova, eventualno unutrašnje stolarije, sve što je potrebno da se riješi da škola kada bude gotova bude kao nova – rekao je župan Bajs.