Članovi Općinske organizacije HDZ-a Općine Farkaševac podržali su predsjednika organizacije Matiju Copaka kao kandidata na lokalnim izborima za načelnika Općine Farkaševac.

Predstavljajući svoju kandidaturu Copak je rekao kako u izbore ulazi kao kandidat koji će stajati iza svakog stanovnika općine Farkaševac.

– Nikada neću zažmiriti niti na jedan problem našega stanovništva, nikada neću dozvoliti stvaranje interesnih skupina niti biti sudionik istih. Moja kandidatura pokazatelj je želje za bolje sutra, bolje sutra za nas i našu djecu te želja za stvaranjem primjera jedne od najboljih općina u Republici Hrvatskoj. Kada je bilo najteže naši prethodnici su stvarali našu općinu iz pepela u najtežim trenutcima dok su neki sa strane gledali. Znanje, želja, volja i žrtva podnijeti teret koji nosi dužnost načelnika Općine Farkaševac je nešto što sam spreman preuzeti. Na svim sjednicama vijeća Općine Farkaševac trudio sam se zastupati isključivo interese stanovništva naše općine, uvijek sam u svome nastupanju brinuo o interesima i problemima svakog pojedinog naselja i tako će uvijek biti. Svi mi činimo stanovništvo općine Farkaševac, a to stanovništvo ću uvijek zastupati – kazao je Copak.

Matija Copak srednju školu završio je u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar, a nakon toga upisuje Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu gdje stječe zvanje informatičara te titulu bacc. inf.. Trenutno je zaposlenik Razvojne agencije Zagrebačke županije gdje radi na projektima EU fondova. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vrlo mlad, sa svojih 14 godina učlanjuje se u HDZ Općine Farkaševac. Posljednje četiri godine obavljao je dužnost tajnika Općinske organizacije HDZ-a Općine Farkaševac. Na unutarstranačkim izborima krajem prošle godine kandidira se i postaje predsjednik Općinske organizacije HDZ-a. Na zadnjim lokalnim izborima bio je kandidat za člana Općinskog Vijeća Općine Farkaševac na listi HDZ-a i kao takav postaje vijećnikom Općinskog vijeća Općine Farkaševac.

– Moja kandidatura je nagovještaj za bolje sutra, za sutra koje je predvođeno mladim ljudima koji znaju i mogu. Za budućnost koju ćemo ostaviti sljedećim naraštajima – istaknuo je Copak najavljujući svoju kandidaturu.