Iako se dobro zna kakve su kazne za zlostavljanje životinja, “gospodin” iz Rakovice odlučio se riješiti neželjenih štenaca na već uobičajen način u ovim krajevima, stavio ih je u kutiju i bacio, no zaboravio je na jedna važan detalj, piše Jutarnji list.

U slučaju koji dolazi iz mjesta Rakovica, smještenog između Karlovca i Plitvica, gospodin čije je ime dobro poznato pobrinuo se za sve to, ali je napravio malo grešku. Naime, muškarac je odlučio da će se riješiti sedam štenaca koje je njegova kuja donijela na svijet tri dana ranije. Stavio ih je u kutiju i bacio na livadu, no napravio je jednu veliku grešku.

Zaboravio je da na kutiji piše njegovo ime i prezime i adresa tako da, kad su psi spašeni, veterinarka nije imala previše problema kad je slučaj prijavila komunalnom redaru. Odmah je navela ime, prezime i adresu osobe koja je sumnjiva.

Tako će najgluplji kriminalac u državi, kako su mu počeli tepati komentatori na internetu, odgovarati za napuštanje životinje, ali i za usmrćivanje. Jedan od sedam štenaca je, nažalost, uginuo. Drugi se tek bore za život, jer u toj dobi oni moraju sisati svaka dva do tri sata. Još uvijek nisu ni progledali. 

Na skrb ih je preuzela Šapa u srcu, a pošto im nisu pronašli zamjensku mamu, Anica Pribanić iz te udruge hrani ih na bočicu.

– On nema prijavljenog nijednog psa na sebe, znači da kuja nije cijepljena protiv bjesnoće niti čipirana. Još jedan zakon koji je prekršen. Nadamo se da će država odraditi svoje i kazniti ga. Što se nas tiče, voljeli bismo samo da nam preda kujicu, da ona othrani svoje štence i da im, kad dovoljno porastu, tražimo dom – kaže Anica.