U Općini Štefanje pripremaju se za projekt izgradnje dječjeg vrtića

Jedan od projekata koji bi u Općini Štefanje uskoro mogao krenuti u realizaciju je izgradnja dječjeg vrtića. Kako nam je rekao načelnik Općine Štefanje Ivo Emić projekt izgradnje vrtića trebao bi se prijaviti na natječaj iz mjere 7.4 ruralog razvoja, a s obzirom da se tek u jesen očekuje mogućnost prijave na EU fondove početak gradnje se očekuje 2022. godine.

– Vrtić bi trebao imati tri grupe djece, u njemu bi bila i predškola koju Općina financira već gotovo dvadesetak godina. Vrijednost projekta će biti oko 7 milijuna kuna – rekao je načelnik Emić.

I dok teku pripremne faze za izgradnju vrtića, gotova je prva faza uređenja centralnog općinskog groblja u Štefanju. U planu je kandidiranje druge faze proširenja groblja, rekao je načelnik Emić i dodao kako će do kraja siječnja biti gotov i projekt rekonstrukcije društvenog doma u Daskatici.

– Upravo je ovih dana bio i natječaj Ministarstva regionalnog razvoja gdje smo kandidirali projekt vrijednosti oko pola milijuna kuna rekonstrukcije društvenog doma u Satrom Štefanju. Tako da ćemo nakon završetka projekata koji su u realizaciji u 2021. Godini krenuti s novim – kazao je Načelnik Emić.