Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma od ove godine u ponudi ima i posudbu E-knjiga. Naime, zbog novonastale epidemiološke situacije i mogućnosti zatvaranja knjižnica, svojim korisnicima željeli su omogućiti nesmetan nastavak posudbe knjige. Za slučaj da fizička posjeta knjižnice i posudba knjiga neće biti moguća, rješenje je e-knjiga.

Jednostavnim jezikom govoreći, e-knjiga je elektronička knjiga, odnosno knjiga u digitalnom obliku. Moguće ju je čitati na uređajima poput računala, tableta, pametnog telefona ili pak posebnih uređaja namijenjenih čitanju e-knjiga (npr. Amazon Kindle).

Osnovni koraci i pravila korištenja:

-Za korištenje e-knjige potrebno je otići na našu web stranicu https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/

-U gornjem desnom uglu kliknite na e-katalog

-U gornjem desnom uglu kliknite LOGIN

-Upišite svoju e-mail adresu

-Za prvu registraciju lozinka je broj vaše članske iskaznice. Kasnije lozinku možete promijeniti

-U desnom uglu kliknite na KATALOG

-U dijelu VRSTE GRAĐE kliknite na E-KNJIGE ZA POSUDBU

-Ovdje vam se nalaze knjige za koje je knjižnica platila dozvolu za preuzimanje. Ukoliko imate vlastite želje, član ste knjižnice i članarinu redovito plaćate, možete nam poslati knjige koje biste vi voljeli vidjeti na popisu e-knjiga. Ukoliko je to moguće, mi ćemo vam to i omogućiti.

-Kliknite na željenu knjigu. Ispod fotografije naslovnice knjige, kliknite POSUDI E-KNJIGU

Kako bi koristili uslugu e-knjige potrebno je na mail: mjunger.knjiznicacazma@gmail.com poslati vašu e-mail adresu, te imati plaćenu članarinu.