U utorak, 19. siječnja, jedna osoba s čazmanskog područja je policiji dragovoljno predala jednu poluautomatsku pušku marke Crvena zastava i 163 komada streljiva različitog kalibra, a što je u svom posjedu imala nezakonito. Budući da se radi o dragovoljnoj predaji ova osoba neće snositi nikakve zakonske sankcije.
Sve pohvale ovoj osobi koja je prepoznala dobrobiti akcije “Manje oružja – manje tragedija” i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas!

Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.