foto: Lorenzo Kocijan

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held održali su konferenciju za medije na temu pomoći građanima treće životne dobi koji su nastradali u razornom potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Pod motom „umirovljenici pomažu umirovljenicima“ na Izvršnom odboru Matice umirovljenika odlučeno je kako će se svaka matica odnosno udruga umirovljenika, njih 24 koliko djeluju pod okriljem Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije odreći najmanje 10% svojih prihoda.

– Izvršni odbor Matice jednoglasno je usvojio odluku da ćemo od novca koji smo povukli po javnom pozivu od županije najmanje 10% će svaka udruga uplatiti na račun županijske Matice, očekujemo od 70 – 90 tisuća kuna skupiti koje ćemo uplatiti umirovljenicima na stradalom području – rekao je Željko Held predsjednik županijske Matice.

Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije

U  humanu gestu županijskih umirovljenika u partnerskom odnosnu  uključuje se i Bjelovarsko-bilogorska županija koja će za pomoć stradalim umirovljenicima osigurati istovjetan iznos sredstva kao i umirovljeničke udruge zajedno.

– Matica umirovljenika BBŽ u s Maticom unirovljenika  Sisačko-moslavačke županije će dogovoriti način isplate krajnjim korisnicima, a Bjelovarsko-bilogorska županija će se uključiti u pomoć na način da će izdvojiti isti iznos koji sakupe županijski umirovljenici – rekao je župan Bajs.

Podsjetimo kako je Bjelovarsko-bilogorska županija odmah nakon potresa koji je nanio ogromne štete na području Sisačko-moslavačke županije odlukom župana Damira Bajsa uplatila  kompletan iznos godišnje županijske tekuće pričuve u iznosu od 250 tisuća kuna gradovima Petrinji, Glini i Sisku te Sisačko-moslavačkoj županiji, a  treba istaknuti i doprinos žurnih službi s područja  županije koji su od prvog dana na terenu, odnosno pomažu nastradalim područjima.

Župan Damir Bajs