foto / Lorenzo Kocijan

Na Europskom prvenstvu u ožujku 2020. godine u Wroclawu u Poljskoj hrvatski reprezentativac, Miran Maričić, član Streljačkog društva Bjelovar 1874., osvojio je dvije medalje u streljaštvu u disciplini zračna puška. U seniorskoj kategoriji – ekipno, osvojio je drugo mjesto. Također, je osvojio i treće mjesto u mješovitoj kategoriji.

Svojim uspjesima Miran Maričić izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju u srpnju ove godine.

Miran Maričić streljaštvom se bavi od 2008. godine, a u zadnjih četiri godine počeo se sportom baviti profesionalno.

Danas je na ovom velikom uspjehu Miranu čestitao i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

-To je sjajna vijest za Mirana, sjajna vijest za streljaštvo, a naravno i za Grad Bjelovar i za ovaj sport koji je poznat u Gradu Bjelovaru, koji nije počeo s Miranom već s drugim ljudima, ali Miran je sada definitivno naše najjače ime u ovom sportu. Ono što možemo kao Bjelovarčani s ponosom ustvrditi je da će Bjelovar imati svog Olimpijskog člana na Olimpijskim igrama u srpnju ove godine – rekao je Hrebak.

Da je za sportaše 2020. godina bila izazovna potvrdio je i Miran Maričić koji je ove uspjehe postigao na prvom i jedinom natjecanju u prošloj godini. O tome koliko njemu znači ovaj uspjeh i nastup na Olimpijskim igrama je rekao:

-San svakog sportaša je odlazak na Olimpijske igre. Čim sam se krenuo baviti streljaštvom kroz par godina sam razvio želju da nastupim na Olimpijskim igrama jer to ne može svatko. Nije dovoljno biti samo u reprezentaciji već je potrebno osvojiti i kvotu za Olimpijske igre. Kad sam to osvojio, ostvario mi se san, sad sanjam drugi san, a to je medalja s Olimpijskih igara – kazao je Miran Maričić.

Na prijemu je bio i Miranov trener Damir Bošnjak ujedno i tajnik bjelovarskog Streljačkog društva 1874 koji je o Miranovim uspjesima rekao:

-Iza Mirana je jedno uspješno razdoblje koje je na međunarodnoj razini započelo tako što je bio svjetski juniorski prvak u ovoj istoj disciplini u kojoj je osvojio medalje. Time je pokazao ne samo da je perspektivan mladi sportaš, nego da je uspješno krenuo i u seniorsku kategoriju. To je sve potvrda uspješnog rada koji nije sada stao, niti planiramo da dođe nekakvom vrhuncu, već naprotiv tek sada predstoji jedan ozbiljniji rad – istaknuo je Bošnjak.

Uime Grada gradonačelnik Dario Hrebak darovao je Miranu poklon bon u iznosu od 3 tisuće kuna. Gradonačelnik je dodao i da će Grad pratiti Miranov put u Tokio te, u suradnji sa Sportskom zajednicom, pronaći način za financiranje. Također, istaknuo je i da se planira energetska obnova prostora Streljačkog društva 1874., no da se čekaju natječaji iz europskih fondova.

– Mi smo spremni izdvojiti još dodatan dio novca u dogovoru sa Sportskom zajednicom. Ja vjerujem, s obzirom na dosadašnje Miranove rezultate, s obzirom na visoka očekivanja koja on ima i s obzirom na to da imamo čovjeka iz Grada Bjelovara koji će nastupiti na Olimpijskim igrama, da tu Grad Bjelovar mora izaći maksimalno financijski u suport prema Miranu i njegovom boravku tamo i prema svim troškovima koji eventualno mogu nastati – zaključio je Hrebak.