Župan Bajs darivao Franku Jakopanec, prvu bebu rođenu 2021. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

foto / Lorenzo Kocijan

Zbog epidemioloških mjera bjelovarsko-bilogorski župan nije mogao po tradiciji obići Opću bolnicu Bjelovar i čestitati roditeljima prve bebe rođene u 2021. godini na području županije zato je taj posjet obavio ovog četvrtka.

Prva beba rođena u BBŽ u 2021. godini je Franka Jakopanec koja je  1. siječnja u 23:37 sati u Općoj bolnici Bjelovar. Rođena je teška 4 050 grama i dugačka 51 centimetar i prvo je dijete obitelji Jakopanec iz Velikog Trojstva. Prilikom posjeta obitelji Jakopanec, župan Damir Bajs darivao je malu Franku prigodnim poklonima te je uručio rješenje Bjelovarsko-bilogorske županije kojim je utvrđeno pravo na naknadu za novorođeno dijete. 

Župan Bajs je naglasio kako se iz godine u godinu na području županije rađa sve više djeca, pa je tako od 2017. godine zabilježen trend povećanja novorođene djece koji je od 930 beba 2017. godine  došao do brojke od  998 2019. godine.

Mlada obitelj Jakopanec živjela je u Bjelovaru, no prema riječima mame Jakopanec nisu puno razmišljali oko toga da se presele u manju sredinu, pa su došli u Veliko Trojstvo.

Općina Veliko Trojstvo sustavno radi na poboljšanju životnih uvjeta svojih stanovnika rekao je načelnik Ivan Kovačić, a prvenstveno se vodi briga o skupinama koje su najugroženije, stanovnicima treće životne dobi i djeci. Izgrađen je novi vrtić, postoji predškola, škola, produženi boravak. Blizina željezničke i autobusne stanice omogućuje prometnu povezanost, a i brza cesta je blizu, pa je Veliko Trojstvo pomalo postalo prigradsko naselje Grada Bjelovara,  rekao je načelnik Kovačić.