Ministar obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je kako će se ići u školu idući tjedan, od 18. siječnja.

Učenici nižih razreda osnovnih škola, od prvog do četvrtog, ići će fizički na nastavu.

Nastavu će pratiti i učenici četvrtih razreda srednjih škola, maturanti, zbog priprema za državnu maturu.

Svi drugi nastavu će do daljnjega pratiti online. Dakle. učenici viših razreda osnovnih škola i učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola.

“Na Nacionalnom stožeru smo iskomunicirali ono za početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu. Jednako tako i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme Državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja”, rekao je Fuchs, dodajući da će završni razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama. 

“To znači da će se moći održati veća distanca između učenika i s time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih”, reko je Fuchs. 

Ministar se nada povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i većoj procijepljenosti, pa bi u tom slučaju svi učenici mogli fizički pratiti nastavu u školama.

Naglasio je kako će za maturante vrijediti stroge epidemiološke mjere vezane uz maske i razmak, koje će se moći postići jer u srednjim školama neće biti većine učenika.