Kako nam je rekao Željko Held predsjednik županijske Matice umirovljenika na sastanku izvršnog odbora županijske Matice odlučeno je da svaka od 24 županijske umirovljeničke udruge izdvoji 10% sredstava od iznosa koji je dobila od Bjelovarsko-bilogorske županije za pomoć potresom stradalim područjima:

– Očekuje se negdje oko 50 – 60 tisuća kuna od naše 24 udruge. Taj novac bi onda ciljano uplatili našoj populaciji, dakle umirovljenicima. Ovog trenutka još ne znamo kome točno, da li će to biti Dom za starije u Petrinji ili u Sisku, ali mislimo da je nekako najbolje pomoći umirovljenicima, nekako je prirodnije, iako pomoć treba i bolnicama, školama, vrtićima i drugima. Nekako je prirodno da umirovljenici pomažu umirovljenicima, a pomoć će zasigurno trebati i za mjesec-dva dok mi to skupimo i sigurno će otići u prave ruke – rekao je Held.

Bjelovarsko-bilogorska županija svake godine pomaže udrugama umirovljenika sa županijskog područja, a Županija je ove godine, kaže Held, omogućila da se dio novca može uplatiti u humanitarne svrhe.

 – Gradske Matice će izdvojiti po 5 tisuća kuna, županijska 10 tisuća, dok će općinske 2 – 3 tisuće kuna, tako dolazimo do iznosa od otprilike 50 – 60 tisuća kuna za pomoć umirovljenicima u stradalim područjima  – kazao je Held.