Gradonačelnik Hrebak održao prijem za hrvatsku rukometnu reprezentativku Josipu Mamić

foto / Lorenzo Kocijan

Na Europskom prvenstvu u rukometu za žene 20. prosinca prošle godine, hrvatska ženska reprezentacija osvojila je brončanu medalju.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak primio je Josipu Mamić, hrvatsku reprezentativku, članicu Ženskog rukometnog kluba Bjelovar.

– Želim čestitati Josipi na ovom sjajnom rezultatu, želimo joj se i na jedan prigodan način zahvaliti, pa smo pripremili poklon bon od 3 tisuće kuna kako bi nas još nešto dodatno materijalno dobila iako vjerujem da je ono sportsko dostignuće ono što će pamtiti – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Hrebak se osvrnuo i na situaciju u ŽRK Bjelovar:

– Mi smo zajedno s upravom kluba pronašli brzinski sredstva i drago mi je da su cure prekinule štrajk. Puno Grad Bjelovar izdvaja za rukomet, problem je što isto toliko ne daje bjelovarsko gospodarstvo. Ono što želim Josipi i našem ŽRK-u Bjelovar je sve najbolje povodom utakmice koju će igrati u Europi u Grčkoj. Želim im svu sreću i da postignu što bolji rezultat jer ući ćemo u 8 najboljih u Europi u tom natjecanju što je još jedna jako dobra reklama za naš Grad Bjelovar – kazao je Hrebak.

Josipa Mamić zahvalila se na prijemu i poklon bonu te još jednom iznijela dojmove s europskog prvenstva i najavila nove planove.

– Sada sam totalno skoncentrirana na klub, moji apetiti nisu stali. Želim s Bjelovarom biti 2. u ligi i što dalje otići u Europi. Što se tiče štrajka, morale smo ući u njega da pokažemo da nismo tu za bez veze, sad je sve pod kontrolom i nadam se da će tako ostati i dalje jer vrijedno treniramo i mislim da smo po rezultatima zaslužile da sve bude u nekom redu – rekla je Josipa Mamić.

Inače, rukometašice Bjelovara ovog tjedna igraju dvije utakmice EHF Challenge kupa protiv PAOK-a u Solunu u Grčkoj, prvu u petak, a drugu u nedjelju. Nakon toga slijedi dosta veliki broj prvenstvenih utakmica jer je koronavirus poremetio tijek prvenstva, pa ima dosta zaostalih, no cilj za ovu sezonu je poznat, napasti drugo mjesto u ligi.