foto/pixabey

Tijekom idućeg tjedna sve bi županije trebale donijet odluke o obliku nastave, a pozivajući se na povoljnu epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19 u ministarstvu očekuju da će se županije većinski prikloniti A modelu nastave. Naime, prema podacima baze zaraženih učenika, u tjednu prije početka praznika, od 14. do 20. prosinca, zaraženih je bilo 2657, a od 1. do 7. siječnja brojka se spustila na 507, odnosno 0,11 posto učenika.

“Iskreno se nadam da će se trend s malim brojkama zaraženih učenika nastaviti kako bi smo mogli početi drugo polugodište sa što većim brojem djece u školama”, kaže savjetnik ministra obrazovanja Božo Pavičin.

Prvi dan nastave u zagrebačkim bi školama trebao početi vježbama evakuacije i edukacijama o potresu. 

U Sisačko-moslavačkoj županiji najizgledniji je online model, u kombinaciji s mješovitim oblikom nastave.

Predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola Hrvatske Suzana Hitrec nada se da će drugo polugodište krenuti s normalnom nastavom, osim u školama pogođenim potresom.

“Sada nam je važno da se svakako provedu kvalitetne vježbe evakuacije u školama, a i organiziraju stručne službe za pružanje psihološke pomoći. Učenici su i dosad bili u stresu od covida, a sada i od potresa. Nužno je osvijestiti ih što treba činiti u slučaju potresa, da ne bi došlo do panike”, kazala je za Jutarnji list Suzana Hitrec.