U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu danas je organizirano dobrovoljno cijepljenje za 60 djelatnika ove ustanove, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa, cjepivo je primio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije stiglo je 2625 doza. Do sada je cjepivo primilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika.

Komentirajući odaziv djelatnika Naftalana, ravnatelj Maričić je izjavio: „Danas se cijepilo 60 posto naših djelatnika, a dio djelatnika već je prebolilo COVID-19. Pandemiju smo od prvog dana shvatili ozbiljno, radimo strogo poštujući epidemiološke mjere i zasigurno smo tako izbjegli pojavu eventualnog žarišta“.

„Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. S obzirom da neki naši sugrađani imaju određenu skepsu prema cjepivu, odlučio sam se cijepiti i pokazati svojim primjerom da ćemo jedino ovako stati na kraj pandemiji. Svi imamo pravo odabrati, ja biram cijepljenje, a nadam se da će to napraviti i naši stanovnici i to u što većem broju,“ rekao je župan Kožić, osvrnuvši se na trenutnu epidemiološku situaciju u Zagrebačkoj županiji.

„Najveći dnevni broj novooboljelih, njih 450, zabilježili smo 12. prosinca prošle godine, jučer je ta brojka bila 227, a danas 22 s obzirom da se na blagdan nije testiralo. Naša dvotjedna incidencija je trenutno 483 i u značajnom je padu, uzmemo li u obzir da je znala dosezati i brojku veću od 800, ali situacija je i dalje ozbiljna i podrazumijeva odgovornost svakog od nas“, rekao je Kožić te zaključio: „Poruka je jasna! Misli na druge – cijepi se!“

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.

Najnoviji podaci o broju oboljelih dostupni su na www.zagrebacka-zupanija.hr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.