foto/01 portal

Uz sav užas i tugu koju je prouzročio, katastrofalni potres koji je prošli tjedan pogodio područje Petrinje, Gline i Siska pokrenuo je ogromnu lavinu solidarnosti i dobrote sa svih strana – pomoć neprestano stiže iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, šalju se kamp-kućice, hrana, odjeća, u Petrinji kuhaju najbolji hrvatski kuhari, tamo je na tisuće volontera koji čiste, pomažu, dijele pomoć….

Iz dana u dan raste i broj gradova koji su, uz organiziranje i prikupljanje humanitarne pomoći odlučili i izravno donirati sredstva pa se dosada u ovu akciju priključilo preko 60 gradova koji su donirali preko 6 milijuna kuna.

Načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj prvi su odlučili da će svaka od njihovih općina, uz pomoć svojih stanovnika i donatora, izgraditi/obnoviti po jednu potresom razrušenu kuću na petrinjskom ili glinskom području, te su pozvali i ostale čelnike jedinica lokalne samouprave da naprave isto. Inicijativi se prva odazvala gradonačelnica Supetra, odmah potom i prvi čovjek Svete Nedelje, a treći grad koji je prihvatio ovaj poziv je Vrbovec piše gradonačelnik.hr.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj ističe kako su ga na to potaknuli sami građani:

-Više njih zvalo me je ovih dana i pitalo ima li Grad Vrbovec neki račun za uplatu pomoći na koji se može uplatiti. Očito je kako se građani žele osigurati da će njihov novac završiti u pravim rukama i na pravom mjestu. Zato smo se odlučili priključiti inicijativi gradova i općina s obale i sami se vlastitim snagama, uz pomoć Komunalca te Udruženja obrtnika Vrbovec i građevinaraca priključiti obnovi kuća-  izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Izvor: gradonačelnik.hr