Rasvjetna tijela koja će biti ugrađena u novu zgradu Opće bolnice Bjelovar dolaze iz Čazme i to iz tvrtke Intra Lighting. Naime, ova tvrtka ugovorila je posao vrijedan 5,5, milijuna kuna za 4 260 rasvjetnih tijela koja će se ugraditi u zgradu bolnice.

– Ovaj posao će nam jako dobro doći jer smo nakon 2 godine rasta prošle godine imali pad od 20% i ovaj udio u poslu će nam zaista pomoći jer čini nekih 10 % od naših očekivanih prihoda u ovoj godini –  rekao je Božidar Kadoić izvršni direktor Intra Lightinga.

Intra Lighting zapošljava 80-tak radnika i svojom kvalitetom tvrtka je prepoznata kako kod nas tako i u svijetu, pa je u 2020. godini dobila još jednu “Zlatnu kunu” kao najbolja županijska tvrtka srednje veličine.

– Imali smo isporuke rasvjete bolnicama i u Veroni u Italiji, Glasgowu u Škotskoj, po Sloveniji, Hrvatskoj tako da je ovo jedan od gotovo 80 poslova kojih smo u zadnjih nekoliko godina odradili. Ono što bih hitio naglasiti,  ne bi to mogli raditi da iza nas ne stoji kvaliteta i da ne postoji jamstvo, jer mi od 1. travnja 2018. dajemo na naše proizvode 7 godina jamstva.

Kako je dodao Kadoić u prošloj godini koja je bila slabija zbog pandemije koronavirusa promet je bio oko 50 milijuna kuna, s tim da je 62% odrađeno za izvoz, no brojni poslovi su propali:

– Propali su nam poslovi od kada se pojavila korona. Ogroman posao u jednoj zračnoj luci u Italiji, nekoliko hotela u Hrvatskoj, dva velika projekta u Srbiji, to bi bilo nekoliko milijuna kuna. Međutim, neki poslovi će se obnoviti, neki nastaviti, vjerujemo da ćemo doći do nekih novih poslova, a ovaj posao u našoj blizini na zgradi bolnice, svakako će nam jako dobro doći – rekao je Kadoić.

Bjelovarsko-bilogorska županija je najveći investitor na području županije, a župan Bajs je iskazao zadovoljstvo što su na brojnim županijskim gradilštima izvođači, ili pak podizvođači domaće županijske tvrtke kao što je slučaj sa Intra Lightingom:

– Lijepo je vidjeti da taj posao od 5,5, milijuna kuna radi tvrtka s područja županije kako podizvođač. Očekujemo da imamo kvalitetu, a i mogućnost ako će ikada trebati popravak da to bude brzo i kvalitetno rješeno. Ono što je također pred nama i što je pripremio Intra Lighting, a to je jedan novi proizvodni pogon, da on počne s gradnjom. Time bi se povećali kapaciteti, broj zaposlenih u županiji i Gradu Čazmi i to je ono što želimo, da naše tvrtke i investitori imaju otvorena vrata i da im ja kao župan i Županija pomognu u tome na način koji je nama moguć – rekao je župan Bajs.