Prva obitelj iz razrušene Petrinje stigla u Čazmu

Brojni su građani Čazme velikodušno ponudili smještaj za unesrećene u potresom pogođenim prostorima i pokazali svoje veliko srce. Nudili su svoje obiteljske kuće, a i prazne kuće, stanove i vikendice.

U Čazmu je stigla i prva peteročlana obitelj iz Križa Hrastovačkog pored Petrinje. Potres je obitelj Jerkovac zatekao u obiteljskoj kući.

– Bili smo u kući s dvoje male djece. Bilo je strašno, treslo je da se nismo mogli ustati, bacalo nas je, sve stvari nam je po kući pobacalo. Kada se malo smirilo uspjeli smo istrčati van iz kuće. Na sreću djeca su nam bila obučena, a ja sam bosa istrčala van. Prizor je bio zastrašujući krov se srušio, garaža nam se srušila.

Obitelj se nada da će se nakon saniranja štete moći vratiti u svoj dom.

– Oštećeno je krovište, dimnjaci su popucali, garaža nam je potpuno uništena i pala je na auto tako da ni njega više nemamo. Suprug je jučer bio u kući i kaže da su zidovi dobro, da nisu popucali, mogu reći da je naša kuća u dosta dobrom stanju za razliku od kuća naših susjeda. Nadam se da ćemo se nakon popravka krova i dimnjaka i prestanka podrhtavanja moći u nju vratiti.

Ova obitelj nakon dolaska prvo se smjestila kod rodbine u Čazmi, a danas će biti useljena u stan koji je dao jedan naš sugrađanin na korištenje. Stan su za stanovanje opremili brojni dobri ljudi koji su osigurali i hranu za ovu obitelj.

– U Čazmi ćemo ostati sve dok će biti podrhtavanja tla, jer mene je osobno previše strah. To tko nije doživio stvarno ne zna što je to. Naša kuća će biti brzo useljiva, ali s dvoje male djece mene je previše strah ići. Potres je ostavio traga i na djecu i zbog njih ćemo čekat da se stanje smiri i da se vratimo – kazala je Dora Jerkovac.