Ukinute propusnice i ukidaju se kontrolni punktovi u cijeloj zemlji

PREMIJER Plenković dao je izjavu u Petrinji, gradu najteže pogođenom silovitim potresom.

“Najveći dio centra Petrinje je na temelju prvih procjena u crvenom, velika većina tih zgrada više nije upotrebljiva. Dogovorili smo da će Damir Trut koordinirati pomoć i potporu Petrinji, tu je i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj. Spremno je 500 mjesta u vojarni za ljude koji ne mogu biti u svojim kućama. Kontaktiran je i Zagreb i Karlovačka županija. Namjera je da svi koji ne mogu u svoje kuće da se jave, nitko ne smije biti večeras bez krova nad glavom”, rekao je Plenković.

Najavio je i da će nakon razgovora s ministrom financija Zdravkom Marićem osigurati da se omogući više od 20 milijuna kuna, koliko je danas osigurano.

“Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad”

“Ovo je velika šteta i velik potres, nadamo se da neće biti dodatnih. Moramo prvo osigurati privremeni smještaj za ljude pogođene potresom, Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad. Sad idemo u Sisak, bolnica je stradala. Nećemo zaboraviti ni mala mjesta, imamo informacija da je srušeno nekoliko kuća u manjim mjestima. Svi su maksimalno angažirani, situacija je ozbiljna”, rekao je.

“Ova godina nosi nam tragediju za tragedijom”, rekao je Plenković i najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji. 

Policija: Ukidamo kontrolne punktove među županijama

Policija je odmah potom na Twitteru objavila da se ukidaju kontrolni punktovi između županija.

“Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama”

Izvor: index.hr