Sredina svibnja 2021. godine donosi nam redovne lokalne i regionalne izbore. U utrku za gradonačelnika Čazme do sada je svoju kandidaturu najavio jedino aktualni gradonačelnik Dinko Pirak.
Nema sumnje kako će se u izbornu utrku uključiti još neki kandidati ali nitko od njih javno nije izašao s najavom već postoje samo glasna šaputanja i nagađanja.

U HDZ-u za sada ne znaju hoće li podržati kandidaturu dosadašnjeg gradonačelnika ili će imati svog kandidata. Kako nam je rekao predsjednik HDZ-a Čazma Ivica Vranić više će se znati nakon Nove godine i nakon konzultacija u stranci na županijskoj razini. Jedino u što su za sada sigurni u HDZ-u je da će ići sa svojom listom za Gradsko vijeće grada Čazme.

U čazmanskom SDP-u još razmišljaju hoće li imati svog kandidata za gradonačelnika. Želja im je da imaju svog kandidata, mada postoji opcija i da podrže nekog drugog kandidata i da opet uđu u koaliciju, ali uvijet za to je kvalitetan dogovor koji će zadovoljiti jednu i drugu stranu, rekao nam je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Čazma Damir Đuran. Lista za Gradsko vijeće također će ovisiti o dogovorima i mogućim koalicijama.

Ono što se šuška već nekoliko mjeseci je da će u utrku za gradonačelnicu kao kandidat Damir Bajs nezavisne liste ravnateljica Osnovne škole Čazma Lidija Osman. Ovu informaciju gopođa Osman je demantirala.

– Ja nemam nikakav plan kandidirati se na predstojećim lokalnim izborima. Nikad nisam bila u politici, nisam član ni jedne stranke i ne planiram ući u politiku. Škola je moj život i u njoj planiram ostati – kazala nam je Lidija Osman.

HSS Čazma nakon izlaska djela svojih članova među kojima je i aktualni gradonačelnik Pirak ima novog predsjednika i to Igora Grčića. Kako nam je Grčić rekao u razgovoru HSS je stranka koja je na svim lokalnim izborima do sada imala kandidata za gradonačelnika u Čazmi, a tako će biti i na predstojećim lokalnim izborima. Hoće li to biti Grčić odlučit će stranačka tijela ali vjeruje kako su i do sada predsjednici stranke preuzimali odgovornost i kao kandidati izlazili na lokalne izbore u gradu Čazmi. Ono što je još pred HSS-om je i razgovor s dosadašnjim koalicijskim partnerom HDZ-om oko nastavka suradnje u što Grčić vjeruje.

– Jedini razlog koji bi mogao spriječiti tu suradnju je nečiji osobni interes – dodao nam je Grčić

Od predsjednice stranke GLAS Ines Šarić dobili smo informaciju kako će ova stranka na predstojećim lokalnim izborima ići u nekoj od ponuđenih im koalicija. Isto tako u planu je podržati kvalitetnog koalicijskog kandidata. Ponuđeno im je nekoliko opcija za suradnju ali još nije donesena konačna odluka na koju stranu će se prikloniti.

Domovinski pokret je novoosnovana politička opcija u Gradu Čazmi. Predsjednica je Ivana Marinić koja nam je pak kazala kako u stranci još rade na infrastrukturi te kako je u planu da imaju svog kandidata za gradonačelnika Grada Čazme kao i da na predstojeće lokalne izbore idu sa svojom samostalnom listom za Gradsko vijeće Grada Čazme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.