Vikend akcija u prometu – “rekorderka” uhvaćena u Bjelovaru s 2,39 promila

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 18. prosinca u razdoblju od 9,00 do 12,00 sati proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele bjelovarsko-bilogorske županije. Ova je akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekršaje koje čine pješaci, ali i vozači u odnosu na pješake te je utvrđeno ukupno 31 prekršaj. Od toga ističemo 12 prekršaja pješaka koji su prelazili cestu van obilježenog pješačkog prijelaza i jedan prekršaj vozača koji nije propustio pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz.

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su i ovog vikenda, nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda u razdoblju od 18. do 20. prosinca utvrdili ukupno 86 prekršaja i to:

– 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,39 g/kg izmjerena kod 40-godišnje vozačice osobnog automobila na području Bjelovara,

– 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u okolici Daruvara i ona je iznosila 101 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,

– 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

– 33 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih je jedna na području PPRP Bjelovar bila sa dvije lakše ozlijeđene osobe.

Poduzimanje preventivno-represivnih mjere sa ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu se i dalje nastavlja.