Oproštaj od legende – održana komemoracija u spomen na profesora Željka Seleša

foto / Lorenzo Kocijan

U spomen na preminulog velikana rukometa, Željka Seleša, trenera zlatne generacije rukometaša te počasnog građanina Grada Bjelovara, Grad Bjelovar je danas organizirao komemoraciju na bjelovarskom Starom rukometnom igralištu, na Trgu Hrvatskog Sokola, mnogim Bjelovarčanima poznatom i kao Partizanovo igralište.

Profesor Seleš je bjelovarski Partizan vodio od 1955. do 1973. godine. Njegovom zaslugom Partizan je ušao u prvu ligu i osvojio brojne državne i europske naslove. Proslavio je ime Bjelovara diljem svijeta sa svojom zlatnom generacijom rukometaša. Nakon 1974. godine radio je i u drugim klubovima, ali se na kraju vratio u Bjelovar. Velikan bjelovarskog sporta Željko Seleš, bio je i veliki čovjek, visokih moralnih i ljudskih kvaliteta. Za svoje zasluge je, 1999. godine, proglašen počasnim građaninom Grada Bjelovara.

U ime HRS-a i Županijskog rukometnog saveza govorio je Željko Maletić koji je naglasio kako je hrvatski rukomet započeo s bjelovarskim Partizanom i njegovim igračima, ali ponajviše s legendarnim trenerom koji je svoju generaciju prvo izabrao među nekoliko rukometnih klubova koji su tada postojali u Bjelovaru i doveo ih do krova Europe.

Gradonačelnik Grada Bjelovara uputio je izraze sućuti obitelji proslavljenog trenera i uputio zahvalu na svemu što je profesor Seleš napravio za Grad Bjelovar.

– Veliko Vam hvala na svemu! Bjelovarski rukomet i Bjelovarčani  Vas sigurno nikad neće zaboraviti. Zbogom i počivali u miru – riječi su kojima se gradonačelnik Hrebak oprostio od profesora Seleša.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u svom govoru je naglasio kako dostignuća koja je profesor Seleš napravio treba obilježiti kroz trajni spomen:

– Županija i ja kao župan još ćemo razmisliti kako ćemo to napraviti. Hoćemo li nekim sportskim objektima ili ustanovama dati njegovo ime  i prezime u suglasju s obitelji kao jedan trajni spomen koji će nas uvijek podsjećati da je on bio među nama, a kad govorimo o rukometu bio je najveći među najvećima – rekao je župan Bajs.