Ministrica Marija Vučković otvorila Bilogorsku košaru

foto / Lorenzo Kocijan

Objedinjavanje ponude lokalnih poljoprivrednih proizvođača kako bi domaće proizvode učinili dostupnijima građanima Bjelovara danas je ostvareno u punom smislu otvaranjem trgovine Bilogorska košara koju će voditi istoimena zadruga.

Predsjednik Skupštine zadruge  Nenad Horvat na današnjoj svečanosti otvorenja trgovine zahvalio se Gradu Bjelovaru na pomoći u realizaciji ovog projekta, dok je o značenju Bilogorske košare gradonačelnik Dario Hrebak  kazao kako je uvjeren da domaći proizvod i kvalitetom i cijenom može konkurirati uvezenom:

– Ne moramo govoriti koliko su zdravstveno bolji domaći proizvodi od uvoznih. Naša je želja bila, koju smo i proveli sa braniteljsko-socijalnom zadrugom, da domaćem proizvodu pružimo na elitnoj lokaciji u Bjelovaru mogućnost da bude dostupan građanima koji mogu sada kupovati domaće, svježe i zdravije za istu cijenu kao što to mogu kupovati negdje drugdje gdje ne kupuju domaće – rekao je Hrebak.

Bilogorsku košaru otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je rekla kako se otvaranjem ove trgovine doprinosi strateškim ciljevima Ministarstva poljoprivrede, a to je prepoznatljivost hrvatske hrane.

– Posebna vrijednost ovog projekta što su ga vodili hrvatski branitelji. Sjajna je poruka da upravo oni koji su branili ovo tlo, na njemu stvaraju najbolju i najvrjedniju hrvatsku hranu. Hrvatska hrana je dobra, sustav sigurnosti je jak, a ono što trebamo svi zajedno napraviti je da hrvatsku hranu napravimo dostupnijom hrvatskim potrošačima, da našu poljoprivredu osnažimo i napravimo konkurentnijom – rekla je ministrica Vučković.

Trgovina Bilogorska košara se nalazi na adresi Josipa Juraja Strossmayera 2b u Bjelovaru. Radno vrijeme ove trgovine lokalnih bilogorskih specijaliteta biti od 9-17 sati preko tjedna te subotom od 8-12 sati.