Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn izašao iz HSS-a: “Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada”

Križevački gradonačelnik Mario Rajn izašao je iz članstva Hrvatske seljačke stranke. Rajnova suradnja s HSS-om počela je prije parlamentarnih izbora, a kako je rekao, cilj ulaska u HSS je bilo aktivno sudjelovanje u državnoj politici s pozicije vlasti. Kako se to nije dogodilo Mario Rajn odlučio je izaći iz najstarije hrvatske političke stranke. U dopisu medijima je napisao:

“Obavještavam vas da sam s današnjim danom predao zahtjev za izlaskom iz Hrvatske seljačke stranke. Moj ulazak u tu stranku bio je motiviran isključivo željom da s pozicije vlasti nakon parlamentarnih izbora maksimalno pridonesem daljnjem razvoju Križevaca. HSS je u trenutku mog stupanja u tu stranku iskazao interes za podržavanjem zelenih politika, što je jedna od važnijih okosnica moga djelovanja. No, iskazani interes u tom, kao niti u ostalim važnim područjima, nije se pokazao i u praksi.

Sada, nakon deset mjeseci, mogu potvrditi da kroz stranku čiji sam član bio tijekom proteklog razdoblja nije moguće djelovati učinkovito i temeljem postavljenih programskih smjernica.

Nažalost, sve stranke, a pogotovo HSS, imaju previše unutarnjih problema i krivo postavljene prioritete. Tome je pak lako posvjedočiti i u našoj, lokalnoj sredini, gdje HSS-ov vijećnik ili ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća ili pak glasuje protiv točaka koje su formalno predložene iz njegove stranke, što je potpuno apsurdna situacija!

Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada.

Suludo bi bilo i nadalje trošiti energiju na stranačke aktivnosti u vremenima kad smo usred ozbiljnog razdoblja pandemije i sve prisutnije ekonomske krize gdje građani očekuju staloženo i razborito upravljanje.

Stoga svoju gradonačelničku dužnost nastavljam obnašati kao nezavisni kandidat, kao što sam to bio i u trenutku kada sam se kandidirao za ovu časnu funkciju prije nepune četiri godine. Lokalni izbori su pred nama. Vrijeme je akcije, a ne reakcije. I zato biram vlastiti put, bez tereta stranke, kako bismo kvalitetno i odgovorno nastavili realizirati gradske projekte koje smo započeli, ali i mnoge nove razvojne inicijative koje pripremamo za Križevce.”