Fredi Pali ponovno izabran za predsjednika Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije

14.prosinca, održana je izborna sjednica Skupštine Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Za predsjednika je izabran Fredi Pali, koji je na čelu županijske Športske zajednice bio i protekla tri mandata.

„Tri mandata biti predsjednik županijske Športske zajednice velika je čast i zadovoljstvo. Poticaj je to za daljnji rad i rad s mladima. Odradili smo tri mandata s velikim zadovoljstvom i voljom i ono što je najvažnije, nije bilo nikakvih problema niti nepravilnosti u radu, a tako će biti i dalje. Svi postignuti rezultati i provedeni programi u prošlim mandatnim razdobljima provedeni su u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom koja je uvijek izdvajala sredstva za rad županijske Športske zajednice i rad s mladim ljudima na čemu zahvaljujem županu Damiru Bajsu“, istaknuo je predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali.

Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 16.svibnja 1996. godine sa zadaćom da djeluje na razvitak i promicanje cjelokupnog sporta, posebice među djecom i mladima, te promicanjem odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom.

U njihovom radu podršku im daje Bjelovarsko-bilogorska županija koja je u ovoj godini za tu namjenu osigurala 1.4 milijuna kuna.

„Sredstva koja Bjelovarsko-bilogorska županija izdvaja za Športsku zajednicu na istoj su razini kao i prošle godine. Športska zajednica dobro je radila i ostvarivala sve ciljeve zbog kojih je i osnovana 1996. godine. Izuzetno se posvećuje radu s mladima, radi na tome da promiče sve dobre vrijednosti sporta. Naša Športska zajednica okuplja šezdesetak klubova, desetak strukovnih saveza, izdvaja značajna sredstva i za stipendije. Županija će i dalje podupirati rad Športske zajednice“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Na izbornoj sjednici Skupštine Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije bilo je riječi i o svemu učinjenom u protekle 4 godine. Treba istaknuti kako je u tom razdoblju županijska Športska zajednica raspisivala natječaje za dobivanje sredstava od Hrvatskog olimpijskog odbora, podržavala organizatore velikog broja turnira u različitim sportovima, bila je pokrovitelj mnogih memorijalnih nogometnih, rukometnih i ostalih turnira koji se održavaju u znak sjećanja na poginule branitelje.

Također, Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije vodila je brigu o kategoriziranim sportašima s područja naše županije, bila organizator Olimpijskog festivala dječjih vrtića Bjelovarsko-bilogorske županije, sufinancirala je troškove stručnih usavršavanja, trenerskih i drugih tečajeva s ciljem poboljšanja stručnosti sportskih djelatnika, a ne treba zaboraviti niti uspješnu organizaciju četiri proglašenja najboljih sportaša, sportašica, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Bjelovarsko-bilogorske županije.