Policija zaustavila kamion s prikolicom i vozaču ispisala 37 prekršajnih prijava – prijeti mu kazna od 50.000 eura!

Kako donosi zadarski.hr policija je u subotu 12. prosinca u 00,53 sati na autocesti A-1 kod Ličkog Osika zaustavila kamion s prikolicom zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak iz Zagreba u smjeru Splita.

Kontrolom kartice vozača (tahografa) utvrđeno je ukupno 37 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Isti broj prekršaja utvrđen je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog, a vozač kamiona je odmah isključen iz prometa potvrdili su iz PU ličko-senjske.

Kako doznajemo, policija je utvrdila da je 26-godišnji vozač počinio četiri prekršaja više puta i to: prekoračenja vremena neprekidne vožnje, prekoračenja vremena dnevne vožnje, prekoračenja noćnog vremena vožnje i prekoračenja skraćenja dnevnog odmora.

Za svih 37 prekršaja vozaču, tvrtki i direktoru tvrtke prijete novčane kazne. Vozač može biti kažnjen kaznom u rasponu od 26 do 57 tisuća kuna, tvrtki za koju radi prijeti novčana kazna od 112 do 233 kuna, dok direktoru može biti kažnjen u rasponu od 42 do 84 tisuće kuna. Maksimalna kazna koja im dakle može biti određena iznosi 374 tisuće kuna odnosno 50 tisuća eura.