Ovog vikenda nešto manji broj evidentiranih prekršaja u vikend akciji PU bjelovarsko-bilogorske

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda u petak, 11. prosinca, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola, od 60 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 3 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,62 g/kg izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača u Garešnici.

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske i ovog vikenda, nastavili su s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 74 prekršaja od čega izdvajamo:

– 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,30 g/kg izmjerena kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Daruvara,

– 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u Prespi i ona je iznosila 124 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,

–  4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

– 23 ostalih prekršaja.

          U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su sve tri bile s materijalnom štetom.

         Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.