Bjelovar se oprašta od profesora Željka Seleša

foto: Dražen Kocijan Kocka

Danas ispred Dvorane europskih prvaka predstavnici Rukometnog kluba Bjelovar, Sportske zajednice Grada Bjelovara i Grada Bjelovara predvođeni gradonačelnikom Darijom Hrebakom zapalili su svijeće i odali počast profesoru Željku Selešu.

– Na žalost u ovim teškim vremenima opraštamo se od jednog velikog trenera koji je Bjelovar upisao na jednu veliku kartu europskih rukometnih prvaka. Profesor Seleš je bio čovjek koji je jednu bjelovarsku generaciju učinio ponosnom, a nas mlađe generacije obvezao da pokušamo napraviti nešto slično. To je bio jedan veliki pothvat koji će se teško ponoviti u bjelovarskoj povijesti. Ono što mi je izuzetno žao je da se u ovim teškim trenucima na ovako skroman način moramo oprostiti od jednog velikog čovjeka. Vjerujem da ćemo sve što su upravo te bjelovarske rukometne generacije napravile prenositi dalje novim generacijama koje dolaze. Oni su jedno beskrajno nadahnuće i snažna poruka da se iz skromnih uvjeta može doći do titule europskih prvaka. Profesor Seleš je bio na čelu jedne sjajne generacije bjelovarskih rukometaša koji su učinili ovaj podvig, cijela ta generacija stvorila je velika imena u rukometu. Grad Bjelovar je postao grad rukometa i na njihovoj veličanstvenoj priči mi moramo graditi budućnost – kazao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

– Gospodin Seleš je bio osnivač Rukometnog kluba Bjelovar tih davnih godina i dugogodišnji trener. Rukometni klub je pod njegovim vodstvom ostvario najveće uspjehe i postao poznat u cijelom svijetu. Te 1972. godine bili smo i prvaci Europe gdje smo uz RK Zagreb bili jedini iz Hrvatske koji smo bili prvaci Europe i to ne treba zaboraviti. To su bila i druga vremena za sport gdje je entuzijazam, volja i marljivost tih ljudi prevladavala, a ne kao sada gdje je ekonomija prevladala i profesionalizam, gdje mi kao male sredine jako teško to možemo ponoviti s domaćim igračima. Još jednom mu se zahvaljujemo i vječna mu slava i hvala za sve što je napravio za bjelovarski i svjetski rukomet – tom istaknuo je predsjednik RK Bjelovar Dario Kudumija.

– Ovo je težak trenutak za sve nas rukometaše i sportaše. Otišla je jedna legenda. bBez njega ne bi bilo ni nas. Teško mi je u ovim trenucima nešto reći, bio je izniman čovjek. Puno nas je naučio, bio nam je kao otac zato smo ga svi voljeli i cijenili. Vodio je klub i nas trenirao kao da smo njegova djeca i obitelj. Počivao u miru Božjem – rekao je Hrvoje Horvat.