Čazmanske mažoretkinje Mija i Ema Horvat osvojile srebro i broncu na međunarodnom online natjecanju Zagreb Christmas Open

Nakon više od 8 mjeseci bez nastupa i natjecanja, Čazmanske mažoretkinje završile su ovu godinu nastupom na međunarodnom zimskom natjecanju Zagreb Christmas Open.

Natjecanje je održalo online i okupilo je 34 timova iz 10 zemalja. Hrvatska koja je bila domaćin ovog velikog online natjecanja ugostila je timove iz Poljske, Kazakhstana, Češke, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Ukrajne, Slovačke i Mađarske.

– Naše dvije najmlađe članice natjecale su se u solo formacijama, kategorije štapa i pom-pona i ostvarile iznimne rezultate. U kategoriji solo dječja štap Ema Horvat je zauzela visoko 5. mjesto, dok je njezina mlađa sestra Mija Horvat zauzela 6. mjesto. U kategoriji pom-pon za djecu Mija Horvat osvojila je srebro, dok je Ema Horvat zauzela treće mjesto, te osvojila brončanu medalju otkriva trenerica Mia Belak koja je i pripremila koreografiju za ovaj nastup i djevojčice trenirala online.

Čazmanske mažoretkinje su se ponovno vratile treninzima nakon duže pauze. Trenutno održavaju treninge online, te se pripremaju za nadolazeću plesnu sezonu. Podsjetimo, zadnje veliko natjecanje bilo je u veljači u Čazmi na 35. Državnom turniru solo formacija, kada su Grad Čazma i Čazmanske mažoretkinje ugostile preko 20 timova iz cijele Hrvatske i preko 500 sudionika.