Konstituirano Vijeće učenika Bjelovarsko-bilogorske županije

Jučer, 7. prosinca, održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije čiji su članovi predstavnici svih školskih vijeća učenika/ica osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za predsjednicu Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije izabrana je Larija Jukić, učenica Ekonomske i turističke škole Daruvar, dok je njena potpredsjednica Marija Novalić iz Srednje škole „Bartola Kašića“ Grubišno Polje.

Predsjednica županijskog Vijeća učenika Larija Jukić ovim izborom ulazi u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske gdje će predstavljati interese i potrebe učenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a u suradnji s članovima Vijeća učenika.

Konstituirajućoj sjednici Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je održana online te u suradnji s Javnom ustanovom Razvojnom agencijom Bjelovarsko-bilogorske županije, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske i Udrugom Impress, prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je tom prilikom čestitao učenicima na imenovanju.

„Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka druga na ljestvici hrvatskih županija po ulaganjima u školstvo. Osim pedesetak školskih objekata koji se grade, dograđuju ili energetski obnavljaju, mi imamo, između ostaloga, i Centre izvrsnosti. Ulaganje je to u vas, učenike i u vaše nastavnike. No, Vijeće učenika ne mora se bazirati samo na pitanja vezana uz školstvo, već i na mnoge druge stvari koje se tiču ukupnosti života u županiji, vaših interesa, standarda življenja, društvenih aktivnosti, nastavka školovanja, studiranja te u konačnici i zaposlenja“, naglasio je župan Bajs.  

Inače, Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske oblik je aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života, djeluje kao predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola te kao savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja koje pridonosi poboljšanju kvalitete obrazovnoga sustava Republike Hrvatske.