U Bjelovaru obilježen Dan roda topništva, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare

Obilježen Dan roda topništva, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare| Foto: HKoV/TRP/ S. Herceg

4. prosinca na groblju „Borik“ u Bjelovaru i u bjelovarskoj vojarni “Bilogora” održano je obilježavanje Dana roda topništva, Dana Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare.

Tom prigodom, predstavnici Topničko-raketne pukovnije, Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i velečasni Damir Vrabec položili su vijenac i zapalili svijeće kod centralnog križa poginulim braniteljima, a potom su zapalili svijeće na grobu prvog zapovjednika 16. Topničko-raketne brigade, brigadira Marijana Cvetka.

Obilježavanje je nastavljeno u vojarni „Bilogora“ u Bjelovaru podjelom nagrada i pohvala istaknutim pripadnicima i postrojbama za iskazane iznimne rezultate i zalaganje u službi. Pohvalnica za najbolju postrojbu Topničko-raketne pukovnije u 2020. godini dodijeljena je Raketnoj bojni. Također je dodijeljena pohvalnica najspremnijem pripadniku, najboljem dočasniku i najboljem vojniku Topničko-raketne pukovnije.
Posebnu čestitku povodom Dana roda topništva, Dana Topničko-raketne pukovnije i blagdana svete Barbare koja je pročitana tijekom ceremonije uputio je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić.
Nakon podjele nagrada i pohvala, velečasni Damir Vrabec služio je svetu misu u kapelici Svetog Križa u vojarni „Bilogora“ u Bjelovaru.