Građani izabrali – nova zgrada Opće bolnice Bjelovar bit će plavo-siva

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Ali Allouch, predstavnici izvođača radova tvrtke „Radnik d.d.“Križevci te pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj predstavili su rezultate glasovanja za vizualni identitet nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Putem jedinstvene web ankete građanima je ponuđena mogućnost da svoj glas daju jednoj od tri varijante vizualnog identiteta nove zgrade OB Bjelovar (smeđe, bijele i plavo-sive) koje su dogovorene s projektantima i Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru. Glasovanje je počelo 21. studenog i trajalo je do 6. prosinca u ponoć, a koja je od ponuđenih varijanti dobila najviše glasova te kako će u konačnici izgledati pročelje najvećeg projekta u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ovog dijela Hrvatske javne namjene kojeg provodi Bjelovarsko-bilogorska županija objavio je župan Damir Bajs:

– Interes je bio značajan i 4 200 sugrađana je glasovalo. Očito je da  najveći dio sugrađana preferira plavo-sivu varijantu. Druga za njom je smeđa, a treća bijela. Gotovo 45 % je izabralo plavo-sivu varijantu. Moram reći da sam ponosan kao župan, ali i kao Bjelovarčanin na činjenicu da smo svi zajedno odlučili o pečatu jednog vremena, da smo zajedno sudjelovali u projektu i da su nam građani zapravo partner – rekao je župan Bajs.

Ponuđeni prijedlozi bili su usuglašeni s Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru, a o samom izgledu nove zgrade  bolnice Milan Pezelj iz Konzervatorskog odjela je kazao:

– Zgrada će biti plava, siva i bijela. Ulazno pročelje će biti bijelo dok su ostali gabariti koji se vide na vizualizaciji koju je napravio izvođač plavo-sivi. Materijali su kvalitetni, a ova kombinacija boja uključujući bijelu će biti zadovoljavajuća u povijesnom kontekstu u kojem se bolnica nalazi – rekao je Pezelj.

Podsjetimo, radovi na projektu izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedni su 272 milijuna kuna u punom su jeku, a njihovim završetkom omogućit će se podizanje standarda liječenja u Općoj bolnici Bjelovar za pacijente, ali i bolji uvjeti rada za liječničko i medicinsko osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi što je osobito bitno kada se dogodi nešto nepredviđeno kapo što je pandemija koronavirusa rekao je ravnatelj dr. Alli Allouch.

foto: Lorenzo Kocijan