Općina Dubrava daje izdašne božićnice svojim srednjoškolcima, a nisu zaboravili ni na umirovljenike

Jedinice lokalne samouprave obično daju božićnice svojim umirovljenicima, pomažu studente, sufinanciraju prijevoz i smještaj srednjoškolcima, ali rijetko tko daje božićnice srednjoškolcima. Općina Dubrava to je napravila prvi put ove godine.

 Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša rekao je kako su u Općini odlučili nagraditi sve srednjoškolce s podučja općine sa 500,00 kuna božićnice.

– Uvjeti su jednostavni, svaki srednjoškolac mora donijeti potvrdu iz svoje škole i potvrdu o prebivalištu, da je s područja općine. Radi se o jednoj mjeri kojom smo htjeli u ove tmurne dane, u doba pandemije koronavirusa, barem malo olakšati financijsku situaciju srednjoškolcima i njihovim roditeljima. U proračunu je za tu mjeru osigurano 100 tisuća kuna – rekao je načelnik Okroša.

Očekuje se da će se za božićnicu javiti između 180 i 200 srednjoškolaca, a uz srednjoškolce božićnice će kao i svake godine dobiti i umirovljenici.

– Umirovljenici se mogu dvokratno prijaviti za božićnicu. Nismo htjeli da se umirovljenici opterećuju i da dolaze u prevelikom broju u općinu, pa smo osigurali prijave i u prosincu i u siječnju. Radi se o iznosima od 150,00 i 100,00 kuna. Oni sa mirovinama manjima od 2 tisuće kuna, kojih je nažalost više, dobit će 150,00 kuna, a oni kojima je veća dobit će 100,00 kuna kao i prošle godine – rekao je načelnik Okroša.