Bjelovarsko-bilogorska županija sa 40 tisuća kuna pomaže rad Matice umirovljenika Čazma

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je u četvrtak ugovore o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Matici umirovljenika Grada Čazme.

Matica umirovljenika Čazma na Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga prijavila je program „Organiziranje i poboljšanje uvjeta života umirovljenika s područja grada Čazme“.

Ivanka Bukovac, predsjednica čazmanske matice zahvalila je županu Bajsu i županiji na dodijeljenim sredstvima i pohvalila dobru suradnju između Matice i Bjelovarskobilogorske županije.

– Novac ćemo utrošiti da još malo poboljšamo nešto u našem Domu i za naše starije i bolesne koje ćemo, bez obzira na koronu, obilaziti i dati skromne poklone. Jedan dio sredstava ćemo utrošiti na kupnju novog namještaja. Posebno mi je drago da otkad sam ja predsjednica Matice nisam nikakvih problema imala sa Županijom niti bilo kim iz županijskih ureda. Jako sam sretna da taj odnos njegujemo i dalje – kazala je Ivanka Bukovac.

Župan Bajs je prilikom potpisivanja ugovora naglasio je kako je Bjelovarsko-bilogorska županija od 2013. godine zauzela stav da je populaciji treće životne dobi, koja čini veliki dio stanovništva u našoj županiji, potrebna osobita potpora i pomoć.

Do tada je Županija izdvajala 17.500 kuna godišnje za sve udruge umirovljenika na području županije. Od tada se, ponovnim dolaskom župana Damira Bajsa na čelo Županije,  politika u bitnome promijenila.

Danas je Bjelovarsko-bilogorska županija prva na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o izdvajanjima za naše sugrađane treće životne dobi, a riječ je o iznosu od 1.2 milijuna kuna.

– Potpisom ovog ugovora Matici Čazma će se osigurati 40 tisuća kuna za programe. Ja ću naglasiti da Županija, baš kada se radi o ovoj Matici, je pomogla i prije u opremanju prostora i mnogim drugim stvarima, ali pomogli smo onima koji rade, koji su aktivni i žele nešto napraviti. Meni je drago da su naša sredstva pomogla ne samo čazmanskoj Matici nego i drugima i da se broj članova Matice povećao u županiji i to bitno – rekao je župan Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija provodi i niz drugih programa i projekata koji se tiču umirovljeničke populacije, pa je tako trenutno u tijeku kompletna obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna preko 13 milijuna kuna.

Treba spomenuti i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, putem kojeg se brinulo o 350 korisnika diljem naše županije koji su dobivali potrebnu pomoć u svojim domovima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.