U Đurđevcu ne odustaju od Adventa, a otvara se uskoro i klizalište

Do 21. prosinca na snazi su epidemiološke mjere koje je uveo Nacionalni stožer. Brojni gradovi su odustali od održavanja programa povodom Adventa, ali u Đurđevcu nisu, kao što nisu tijekom godine odustali od održavanja ni jedne svoje manifestacije.

– Mi ne odustajemo. Održali smo sve evente sukladno epidemiološkim mjerama. Čim je završio onaj prvi lockdown mi smo krenuli aktivno i održali sve planirane evente, pa ćemo tako i Advent, naravno u skromnijem obliku. Neće tu biti onih svih koncerata i izložbi koje stvarno nemaju smisla u ovo teško vrijeme, međutim pripremili smo ono što nema nekog velikog rizika. Krećemo s klizalištem u Đurđevcu, održat ćemo božićne jaslice, način ćemo još utvrditi, vidjet ćemo što Stožer kaže, ali limit je 25 osoba na otvorenom, pa će svakako biti prikazano u online inačici. Mi tradiciju nećemo prekinuti, nego ćemo nastaviti kao i u prethodnom dijelu godine, naravno sa suglasnostima i preporukama Nacionalnog stožera – rekao nam je Mario Fuček iz Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Ono što najviše veseli djecu je svakako klizalište. Postoji li bojazan da će u Đurđevcu biti zabranjeno kao u nekim drugim gradovima Fuček kaže da ne bi trebalo biti problema oko otvorenja:

– U nekim gradovima su klizališta već otvorena i mislim da tu neće biti problema kao što smo to usmenim putem saznali. Danas očekujemo službenu pisanu potvrdu. Ako se nešto dodatno ne zakomplicira mislim da će biti sve u redu. Imat ćemo covid-redare i sve mjere dezinfekcije klizaljki i ostale opreme. Na svim dosadašnjim eventima imali smo puno masovnija događanja tijekom godine i nismo imali niti jednog zaraženog, naravno nas kao organizatore to je dodatno koštalo truda i angažmana ali kao što sam rekao, vremena se mijenjaju, ali običaji ne, tako se i mi tom krilaticom ravnamo – zaključio je Fuček.