Među deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa 2020. izabrana je i predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić

foto/Lider

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu održanoj u četvrtak 3. prosinca Lider je već tradicionalno proglasio deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa u 2020. godini.

Deset najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu određuje se pomoću upravljačke moći (ukupnih prihoda kompanija kojima upravljaju ili koje nadziru), ali i ‘mekšeg’ kriterija kao što je utjecaj najistaknutijih hrvatskih menadžerica na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade te njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Najmoćnija žena na listi deset najmoćnijih je kao i prošle godine članica uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio, a na popisu su i tri nova imena – Liana Keserić (Raiffeisenbank Austria), Daliborka Kranjčić (KTC) i Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje VIG).

Daliborka Kranjčić u KTC-u je 26 godina od kojih je 13 godina članica Upravnog odbora i glavna izvršna direktorica u tvrtki, ove je godine imenovana predsjednicom Uprave i prvi puta je proglašena jednom od najmoćnijih žena s upravljačkom moći od 218 milijuna eura.