Čazmanske Komunalije spremno dočekale zimske uvjete

foto/Davor Kirin

Jučer je pao prvi snijeg ove zime koja još nije počela kalendarski, ali je klimatološki. Zimsku službu na području Grada Čazme na nerazvrstanim i lokalnim cestama obavljaju čazmanske Komunalije koje su jučer odmah reagirale.

– Već dvije godine čekamo da odradimo tu zimsku službu. Opremom i količinom materijala smo spremni što smo povećavali kroz godine. Istina, i Grad Čazma povećavao je kilometre svojih cesta jer je županija predala dvadesetak kilometara cesta na održavanje tako da smo i mi morali pojačati ekipu. Imamo preko sedam ekipa i ima nas stotinjak u firmi i svi možemo biti raspoloživi za zimsku službu, a sve ovisi o količini padalina. Jučer smo prvi put reagirali i kako mi u komunalnom poduzeću kažemo, volimo zaraditi te bijele kune i nadamo se da će ih ove sezone i biti – kazao nam je u razgovoru Ivan Beljan direktor Komunalija Čazma.

Snijeg je privremeno zaustavio radove na gradilištima na kojima Komunalije rade, ali oni će brzo biti nastavljeni čim se normaliziraju prilike kaže Beljan.

– Danas smo definitivno stali zbog tih vremenskih prilika, ali kažu da će sljedeći tjedan biti i do 15 stupnjeva. Mi se nadamo da će biti još povoljnog vremena da završimo i sve radove koje smo planirali. S druge strane mi smo distributeri plina pa se nadamo da ćemo kroz hladniju zimu imati prometa i financijske koristi – kazao je Beljan.

Beljan je dodao kako već 5 godina potrošnja plina u studenom nije bila na ovim razinama, pa očekuje, iako su još očitovanja brojila u tijeku, da će potrošnja u studenom biti do 20 % veća nego prijašnjih godina u isto vrijeme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.