Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša: “Uštedama i racionalnim trošenjem općinskog novca uspjeli smo osigurati stabilnost. Sve planirano bit će realizirano!”

U Općini Dubrava u tijeku je javna rasprava oko  Proračuna za 2021. godinu koji bi uskoro trebao biti usvojen. Ovogodišnji proračun kao i svi proračuni jednica lokalne samouprave u Hrvatskoj opterećen je korona-krizom. Posljedice krize mogle bi se osjetiti godinama kaže načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša:

– Općinski proračun se puni zadovoljavajuće, ali ipak smanjenim intenzitetom zbog smanjenih gospodarskih aktivnosti. Proračun za 2021. godinu je na javnom savjetovanju  i on je predviđen na 21 milijun kuna, nešto manje nego ove godine. Napominjem da smo pametnim pristupom, uštedama i racionalnim trošenjem općinskog novca uspjeli osigurati stabilnost tako da će svi projekti koji su predviđeni i koji se planiraju biti izvedeni. Niti jedna udruga, niti jedan sportski kolektiv, vatrogasci koji su nam izuzetno bitni, ali ni umirovljenici, predškolci, školarci, studenti i ostali stanovnici neće biti zakinuti u svojim pravima ni u idućoj godini – rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Kapitalni projekt koji će se tijekom 2021. godine realizirati u Dubravi je gradnja 53 km vodovodne mreže u sklopu izgradnje vodovoda Zagreb istok, što je ujedno i najveći projekt koji se realizira u povijesti Općine Dubrava. Investitor je Vodovod i odvodnja zagrebačke županije uz potporu ministarstva i Eu fondova:

– Ono gdje je Općina investitor i u suradnji s Hrvatskim cestama je potvrđeno, da je nogostup u Zagrebačkoj ulici prema Sportsko-rekreacijskom centru Dubrava, ali i prema naseljima Ladina i Zgališće uvršten u proračun Hrvatskih cesta za iduću godinu. Možemo najaviti izgradnju nogostupa, ali i obnovu svih društvenih domova – kaza je Okroša o planovima za 2021. godinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.