Osigurana sredstva za nastavak gradnje brze ceste do Bjelovara

Nakon što je prije godinu i pol otvoren dio brze ceste od Vrbovca do Farkaševca, što je Bjelovarčanima skratilo put do glavnoga grada, očekuje se dovršetak dionice do Bjelovara.
Izglasavanjem Državnog proračuna za 2021. sredstva za izgradnju preostalih 12 km koji stoje 300 milijuna kuna predviđena su u sljedeće tri godine dok je za 2021. godinu osigurano 50 milijuna kuna.
Hrvatske ceste raspisat će natječaj za izvođača radova u prosincu ove godine, javna nabava će trajati nekih 6 mjeseci i tijekom ljeta 2021. Ukoliko neće biti žalbenih postupaka krenut će se s radovima.

– Tijekom kampanje smo obećavali tu cestu, svi smo zagovarali da ćemo se boriti za nju i to se jučer dogodilo. Podizanjem 76 ruku za Državni proračun dignuta je ruka i za bjelovarsku brzu cestu – rekao je gradonačelnik Bjelovara i saborski zastupnik Dario Hrebak.

Hrebak je dodao kako je jednim dijelom u proračunu i cesta prema Koprivnici te dio ceste od Virovitice prema Bjelovar što je osobito važno jer će u budućnosti turisti iz Mađarske putovati tom prometnicom prema Jadranu, a ta prometnica je bitna i za razvoj ovog kraja. Bitna je i za razvoj gospodarstva, pa će dolaskom brze ceste i jedna velika hrvatska kompanija doći u Bjelovar, najavio je Hrebak, a Bjelovar je dobio i zemljište u Velikom Korenovu za izgradnju nove industrijske zone.

– 83 ha zemljišta je spremno za dodjeljivanje Gradu Bjelovaru i za tri godine, kada bude gotova i brza cesta, industrijska zona će biti spremna za dolazak novih investitora – kazao je Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.