Priopćenje GLAS-a BBŽ: Koliko je taj Covid selektivan?

Priopćenjem za medije u kojem progovara o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj oglasio se GLAS bjelovarsko-bilogorske županije. Medijima su uputili priopćenje pod naslovom  „Koliko je taj Covid selektivan?“

Već mjesecima svjedočimo veseloj naravi Covida 19,naime on ne ide po političkim skupovima, bira vjenčanja, ne ide u shooping, ali ide u kina, ne kupuje piće u Plodinama u kojim radnice nimalo ne štite od virusa jer im daju par jednokratnih rukavica po smjeni koje ne izdrže 10 minuta, a kamoli osam do deset sati, ali rado ide u kafiće, ne voli taj Covid ni kuhati već samo jede u restoranima, sve u svemu Covid živi švicarski san, a nažalost Hrvatsku stvarnost.

Najavljuju nam novi naoko parcijalni „lock down“ kojim zatvaraju male, a ostavljaju otvorene velike, nešto slično su napravili i prvi put. Zar zaista netko vjeruje da će zatvaranje kafića i restorana smanjiti broj oboljelih od ovog „veselog“ virusa jer ako je slušati razne upute epidemiologa i našeg ništa manje veselog stožera, jasno su naglasili da se nebi smjelo provesti više od dva sata u zatvorenom prostoru pa nismo mi Hrvati baš takve lijenčine da cijeli dan sjedimo u „kafanama“.

Dovodi nas to do zaključka da ova naša kronično nesposobna vlada koju vodi po drugi put proglašena kriminalna organizacija imenom HDZ ne zna kako popraviti nered koji je napravila. Nekako je najlakše reći svi ste stalno u birtijama i zato se širi Corona. Puno lakše nego reći: „ Nismo na vrijeme poduzeli potrebne mjere, a ne poduzimamo ih ni sada već Vam malo odvlačimo pozornost od cirkusa koji smo napravili, zeznuli su ih izbori iako su ih izvanredno raspisali kad Covid nije u punoj snazi, naravno da zaštite građane, a da opet svi mogu iskoristiti ustavom zajamčeno pravo, pogotovo naša dijaspora koja ni na more ne može prije nego što se zaokruži što se mora i ZNA.

Svakodnevno slušamo kako je virus opasan i kako država nema novca za proljetni „lock down“. Pitate li se kako je moguće da država s gotovo najvišim porezima u Europi nema novca, pitate li se gdje je taj novac kad novine pišu da se bolesnici u Varaždinu smještaju u šatore ispred bolnice, kako je moguće da nemamo ni novca ni mjesta u bolnici, gdje se onda nalazi taj novac?

 Nije li smiješno da se zatvaraju kafići dok se varaždinski gradonačelnik HDZ – ovog koalicijskog partnera HSLS – a hvali kako pije kavu u Međimurju jer u Varaždinu kafići ne rade no on je jedan od onih koji znaju gdje je novac kojeg nemamo za osnovne potrebe naroda poput zdravstva, a želimo biti socijalna država.

Ne vrijeđa li Vas kad svaki dan na pressici stožera kažu da budemo „pametni“, „odgovorni“ i „da čuvamo sebe i druge, a paralelno Vam govore potrošili smo Vaš novac i sad nemamo novca da Vas pokušamo sačuvati zdravima. Kako se osjećaju birači HDZ -a kad im ti isti koje su izabrali govore pokrali smo novac koji Vas je mogao sačuvati zdravima, hoćete li ih ponovno birati, djeluje li Vam to domoljubno ? Država nije ime, država su ljudi država smo mi, mi bi trebali biti najvažniji.

 Tko će nadoknaditi gubitak ugostiteljima, koji plaćaju visoke poreze? Zašto se kafići, kina i restorani zatvaraju, a veliki centri i trgovine u tim centrima ne?

Najvažnije pitanje od svih je „Kako je moguće da država nema novca, ima vladu?

S poštovanjem Šarić Ines Predsjednica GLAS – a BBŽ

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.