HDZ izabrao predsjednike Gradskih organizacija: Počinju pripreme za predstojeće lokalne izbore

Kao što su proljetos izabrali predsjednika, njegovog zamjenika i potpredsjednike na nacionalnoj razini, glasanjem po principu jedan član – jedan glas, HDZ-ovi članovi jučer su birali nove lokalne šefove u gradskim, županijskim i općinskim organizacijama.
Od ukupno 7 518 članova koliko ih ima HDZ u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na izbore je izašlo 1905 članova, što je nekih 25 %.

Za predsjednike Gradskih organizacije HDZ-a izabrani su Ante Topalović u Bjelovaru, Ivica Vranić u Čazmi, Željko Starčević u Garešnici, Damir Lneniček u Daruvaru i u Grubišnom Polju Marija Jungić. Zanimljivo je kako nitko nije imao protukandidata.

Anti Topaloviću će u novom mandatu potpredsjednici biti Zoran Bišćan, Nenad Martinovski i Marko Marušić koji su i bili Topalovićev izbor.

Nakon izbora slijedi konstituiranje Gradskog odbora, a daljini koraci su analiza i plan za predstojeće lokalne izbore otkriva nam Topalović. 

Obavit će razgovore s dosadašnjim koalicijskim partnerima i donijeti strategiju nastupa na predstojećim izborima, s naglaskom na to da očekuju da HDZ preuzme vlast u županiji. Isto tako plan im je vidjeti na koji način će odraditi priču u Bjelovaru, hoće li ići sa svojim kandidatom ili će ići u neke predizborne koalicije – rekao je Topalović.

– Moj stav bi mogao utjecati na konačnu odluku stranke, a želim ipak otvoriti prvo jednu kvalitetnu raspravu, a ne nametati svoje stavove. Tako da bih ja svoj osoban stav ostavio za unutarstranačke razgovore. Kada donesemo odluku što će biti, onda ćemo s tom odlukom izaći i van – rekao nam je Topalović.

Za potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a Grada Čazme bilo je pet kandidata, biralo se njih tri, a izabrani su Vjekoslav Budanec, Snježana Dončević i Damir Zajček.

Kako nam je rekao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Čazme Ivica Vranić i ova organizacija u predstojećem razdoblju glavninu poslova obavljat će oko priprema za predstojeće lokalne izbore. Do kraja godine trebalo bi se znati hoće li HDZ Grada Čazme izaći na lokalne izbore sa svojim kandidatom ili će podržati sadašnjeg gradonačelnika Dinka Piraka.

– U Čazmi postoje dvije opcije, da HDZ na predstojeće lokalne izbore ide samostalno sa svojim kandidatom ili da ide u koalicija s danas nezavisnim gradonačelnikom Dinkom Pirakom. O tome ćemo razgovarati i s vodstvom stranke na županijskoj razini, pa ćemo do kraja godine donijeti konačnu odluku – rekao je Vranić.

Vranić je prokomentirao i kuloarske priče po Čazmi kako ne živi na području Grada Čazme, točnije u Siščanima, nego u Bjelovaru što je nespojivo s funkcijom predsjednika Gradskog vijeća Grada Čazme.

– Ja živim u Siščanima. Imam jednu nekretninu u Bjelovaru, stan, ali živim u Siščanima gdje je i moje prebivalište – rekao nam je Vranić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.