Bjelovarsko-bilogorska županija od sada ima ustanovu koja obrazuje voditelje za pripreme i provedbe EU projekata

Svi koji žele steći znanja i kompetencije pripreme i provedbe EU projekata i dobiti javnu ispravu o završenom obrazovanju za voditelja EU projekata mogu to sada i u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. 

S nastavom je počelo prvih polaznika koji će tijekom 160 sati teoretske nastave i vježbi razvijati vlastiti projektnu ideju, pripremati projektnu dokumentaciju i nakon položenog ispita biti spremni za nove natječaje fondova i programa Europske unije u novom programskog razdoblju 2021 – 2027. 

Povećanje kompetencija značit će i izdašnije korištenja izvora sredstava Europske unije u svrhu ostvarivanja vlastitih razvojnih ciljeva, ciljeva svoje tvrtke, ustanove, općine, grada ili županije.

S obzirom na epidemiološke preporuke i mjere na području grada Bjelovara provodi se mješoviti oblik nastave, nastavi se može prisustvovati uživo, ali i na daljinu, on line prijenosom u trenutku izvođenja.

S obzirom na iskustvo Hrvatske i predavača i sami rade na stvaranju i pripremi projekata, naglasak će biti na dijelovima koji su se do sada korisnicima EU fondova i programa bili najproblematičniji. Riječ je o verificiranom programu za čiju je provedbu Rješenje dalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Na kraju, dobivaju javnu ispravu o stečenoj kvalifikaciji koja se upisuje  u e- radnu knjižicu.

U program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata može se upisati osoba koja ima završen najmanje preddiplomski sveučilišni ili stručni studij (bacc. ili vss.).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.