Raste broj zaraženih koronavirusom i u Čazmi. Čekaju li i Čazmance nove epidemiološke mjere?

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 7 novozaraženih osoba s područja je grada Čazme. Podsjetimo, jučer su na području Grada Čazme bila četiri nova slučaja zaraze tako da je i Čazma počela bilježiti rast broja zaraženih, te ako se tako nastavi i Čazmance čekaju nove restriktivnije mjere.

– Mi u Stožeru svaku općinu i grad gledamo pojedinačno kada odlučujemo o donošenju dodatnih mjera. Za sada još za područje Grada Čazme nećemo donositi nove epidemiološke mjere, ali ako se trend rasta broja zaraženih nastavi morat ćemo donijeti neke mjere da bi trend rasta smanjili – rekao nam je Neven Alić predsjednik Stožera Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Alić je apelirao i na građane da se pridržavaju svih mjera. Građane je pozvao i da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja.

– Pozivam sve da se pridržavaju mjera, a to je fizička distanca, higijena ruku i nošenje maski kada se ne može osigurati dovoljna fizička distanca – dodao je Alić.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno je 17 županija po broju zaraženih osoba koronavirusom u Hrvatskoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.