Franck odabrao gdje se pije vrhunska kava

Franck je drugu godinu zaredom dodijelio prestižna priznanja Franck Barista Club najboljim hrvatskim ugostiteljskim objektima, od kojih je 12 s područja središnje i sjeverne Hrvatske.

Kafići koji gostima pripremaju vrhunsku kavu prema Franckovim ocjenjivačima, inače vrhunskim baristima s dugogodišnjim iskustvom, na području Zagreba su Cheese Bar, Kavana Johann Franck, Caffe Bar Public Bar, Caffe Bar Face2Face, Caffe Bar Astoria, Caffe Bar Coffee Time, Caffe Bar Face 2 te Caffe Barovi Limun i Barista iz Novog Zagreba. Osim njih, dobitnici priznanja iz ove regije dolaze još i iz Bjelovara, Caffe Bar Story i Caffe Bar Art-Eria, te Novog Marofa, Caffe Bar Inn.

Najbolju kavu u Splitu, prema ocjeni stručnog žirija iz Francka, poslužuju u Caffe Baru Clo, Caffe Baru Lerone, Caffe Paradisu i La Favela Caffe-u. Po jednog nositelja priznanja imaju Pirovac, i to Caffe Bar Rišpet, te Šibenik i njegov Caffe Bar Moderato Cantabile. U Zadru su čak tri ugostiteljska objekta dobili priznanja, i to Bar & Caffe Indie, Caffe Bar Harbor i Coffe and Cake 2.

Na listi najboljih ove godine našlo se čak devet slavonskih kafića, Caffe Bar Korzo 23, Caffe Bar Press i Gold by Waldinger iz Osijeka, zatim vinkovački Excellent Pub i Coffee & wine bar Gymnasium te đakovački Caffe bar My place i Caffe bar London bar. U Slavonskom Brodu najbolja kava pije se u Caffe baru Come back, a u Virovitici ju poslužuju u Chocolate i palačinka baru. 

Titulu najboljih ovogodišnjih kafića u kojima se gostima priprema i servira vrhunska kava osvojilo je i osam ugostiteljskih objekata na području Istre i Kvarnera. Priznanja su tako dobili riječki Caffe bar Monte Cristo i Bačva Pub, zatim Caffe bar Bombonijera iz Pazina, Caffe bar Dvojka iz Pule, Alter Ego iz Labina i lovranska Gradska kavana, te Caffe bar Maslina i Caffe bar Sax iz Crikvenice.

Ovogodišnji nositelji Franckovog priznanja za izvrsnost među ugostiteljskim objektima ocjenjivani su metodom tajnih gostiju, a Franckovi ocjenjivači posjetili su ih čak četiri puta. Kriteriji za kojima su se vodili bili su kvaliteta i prezentacija espressa i ostalih napitaka od kave i čaja, zatim održavanje opreme i posluživanje gostiju.

Prošle godine, kada je projekt ocjenjivanja i dodjeljivanja priznanja Franck Barista Club po prvi puta i pokrenut, nominiran je bio 31 ugostiteljski objekt, a priznanja je dobilo njih ukupno 17 u 10 hrvatskih gradova. Ove godine broj nominiranih porastao je na 58, a najvišu ocjenu od 45 bodova dobilo je ukupno 13 ugostiteljskih objekata, dok je uvjete za dobivanje priznanja Franck Barista Cluba dobilo 38 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Ovim projektom, kao i mnogim drugim, Franck će nastaviti pratiti i podržavati rad brojnih hrvatskih ugostiteljskih objekata, kao i nastaviti jačati svoje HoReCa poslovanje u koje je kroz godine partnerski uključio velik broj domaćih kafića.

Izvor:Franck.eu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.